Yavru Köpek Bakımı Hakkında Bilgiler Yavru Köpek Bakımı Hakkında Bilgiler
Animalistan

Yavru Köpek Bakımı Hakkında Bilgiler

img

Yavru köpeklerimiz çocuklarımız için merhamet, sorumluluk, sevgi ve koruma gibi duyguları kazandırır. Bizler ise dostluk, sahiplenme duygularını yaşamamızı sağlar. Bir köpek dostumuza bir avuç mama verdiğimizde, yıllar sonra karşılaştığımızda bizi tanıyacaktır ve bize karşı dostluk duygusunu tekrar verecektir. Bunu yaşamak ayrı bir tecrübedir.

 

Köpek dostlarımıza vereceğimiz ufak eğitimlerle evimizi ve yaşam alanlarımızı bir alarmdan veya bir güvenlik görevlisinden çok daha başarılı bir şekilde koruyabilmektedirler.

 

Köpek dostlarımızı beslemek, kedilerden biraz daha zordur. Ancak köpek dostlarımızla aramızda oluşacak sadakat bağı başka hayvanlarla olandan çok daha farklıdır.

 

İhtiyaç duyulan malzemeler nelerdir ? 

1 – Taşıma 

Köpeğimiz için ihtiyaç duyulan malzemelerden başlıcası taşıma kapıdır. Köpeğimizi herhangi bir yere veya veterinere götürürken güvenli bir şekilde taşımazsak çevrede gördüğü herhangi bir şeye tepki verebilir ve olumsuz davranışlarda bulunabilir. Hayvanlarımızın seyahat esnasında fazlasıyla stres oluşmaktadır. Bunları engellemek için tablet ve sıvı formları vardır. Yol stresini azaltmak için bu ürünler kullanılabilir. Hayvanımızın yaşına ve kilosuna uygun dozajları öğrenmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

 

Hava yoluyla taşınacak dostlarımız için hava yoluyla seyahat söz konusuysa uyulması gereken bazı kriterler bulunmaktadır. Eğer toplam ağırlık 8kg civarında, yüksekliği 23cm genişliği 30cm ve uzunluğu 40cm civarında ebatlara sahipse köpek dostumuzu yanımızda taşıyabiliriz. Eğer bu boyutlardan daha büyükse dostlarımız kargo kısmında taşınmaktadır.

 

2 – Mama ve Su Kabı

Dostlarımız için kullanılabilecek mama ve su kaplarının ayrı ayrı ve birleşik olan modelleri bulunmaktadır. Eğer dostumuz su ve mamayı karıştırıyorsa ayrı ayrı kaplar kullanmak daha doğru olacaktır. Bu dostumuzun karakterine göre farklılık göstereceği için buna uygun seçim yapmak fazlasıyla önemlidir.

 

Eğer dostumuz çok hızlı yemek yiyorsa bunu engellemek için içerisinde çıkıntılar bulunan özel mama kapları bulunmaktadır. Bu sayede dostlarımız daha yavaş ve doğru hızda beslenebilirler.

 

Köpek bakımında en çok karşılaşılan sorunlardan biri ise ‘kemirme’ davranışıdır. Bu sebeple plastik kaplar yerine porselen ve çelik kaplar tercih edilebilir.

 

Mama ve su kaplarının temizliği çok önemlidir. Bu kaplar hayvanlarımızın midesine giden besinler sunulur. Temizlenmeyen kaplar mantar, virüs, küf gibi zararlı mikroorganizmalar üreyebileceği için hastalıklara davetiye çıkarır. Bu nedenle düzenli olarak dezenfekte edilmelidir. Mama ve su kabını çamaşır suyu ile dezenfekte etmek ideal bir yöntemdir.

 

Mamamızı gün boyu mama kabında tutmamalıyız. Açıkta duran mamanın kokusu kaçacağı için dostumuzun yeme isteğini giderebilir. Ayrıca gün boyu istediği zaman mamaya ulaşabilen hayvan, kendi kararlarını vermeye yöneleceği için bize itaatte ve eğitimde istenmeyen davranışlar kazanabilir.

 

S.S.S

Merak Ettikleriniz İçin Uzman Hekimlerimize Başvurun !

Sık Sorulan Sorular
Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası
2024 Asgari Ücret Tarifesi